Despre mine

Powered By Blogger

marți, 26 ianuarie 2010

Fericire

  
"Cînd cineva afirmă că ştie ce este fericirea, putem intui că a pierdut-o. "
Maurice Maeterlinck

  Suntem fericiti ? Este clar ca asta este telul nerostit al fiecarui individ cu mansarda mobilata. Incercam, zilnic, sa ne adaugam un bob de fericire in saculetul vietii. Il cautam mereu. Este in firea lucrurilor sa se petreaca asa. In ordinea lumii. 
   Privim dupa el pe jos, prin praful timpului si al drumului-poate ca era o scriere mai FERICITA invers - pe sus, in inaltul cerului, printre stele - acolo unde uneori se ascunde si cate o gaura neagra in stare sa absoarba toata fiinta noastra fara chiar sa ne dam seama - , privim atent in ochii persoanelor si personajelor care ne inconjoara, gata sa surprindem momentul fericirii.  Sa-l culegem cu atentie si sa-l pastram cu grija, asa ca si cum ne-ar fi de folos in vremuri de restriste. Si vin acele vremuri si visam cu ochii deschisi la clipele care ne-au inseninat viata. Fericirea este de moment sau este perpetua ? As vrea sa existe numai oameni fericiti. Ne-ul sa piara. Sa se piarda. Sa-l pierdem cu nonsalanta, asa cum am face cu un creitar, ruginit, indoit, care nu mai foloseste nici macar pentru a cumpara un sfat.




5 comentarii:

  1. Am fost, nu stiu daca sunt, poate voi mai fi... cam asa. Incep sa nu-mi mai pun problema, ci doar sa traiesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzeam deunazi la antena 3 cum o piti povestea unuia, nu stiu in ce context, cum ca prietenul ei nu este din cei care mai dau cate una dupa ceafa, asa, sa mai intretina relatia si din motivul asta este cam plictisita si nefericita... Nu am zis asta decat sa arat un anume tip de fericire. Si ca sa intaresc ideea ca fericirea tine de noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte mult conteaza cum interpretam fericirea si ce ne face fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă întreb ce s-ar pierde sau ce s-ar câştiga dacă ar fi doar oameni fericiţi. Ţinând cont că fericirea e atât de absurd de relativă (pe unul îl face fericit simetria pixurilor pe birou, pe alta una după ceafă, pe alţii o rază de soare sau o plimbare) fiecare şi-ar trăi liniştit fericirea în găoacea lui. Lumea ar fi la fel de variată şi poate ar fi mai puţine lamentări doar. Deşi, dacă am aplica regula alb-negru, cum şi-ar mai da seama că sunt fericiţi dacă nefericirea ar lipsi ? Cum am putea aprecia albul în lipsa negrului ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Fericire non-stop? 24/24 de ore in toate cele 4 anotimpuri? Ce plictiseala!

    RăspundețiȘtergere