Despre mine

Powered By Blogger

miercuri, 27 ianuarie 2010

Obisnuinte

    Fiecare dintre noi are un trecut. Care ne-a format o anumita conceptie despre lumea inconjuratoare si regulile ce trebuie respectate sau  incalcate pentru a supravietui. Eventual pentru a exista. Sau a trai. Mai mult sau mai putin fericiti.

    Imprumutam in fiecare clipa cate ceva din comportamentele celor care ne inconjoara, atitudini, percepem si indragim sau nu sentimentele lor. Pozitive sau negative.

    Si repetam de atatea ori povesti zilnice de viata, rutinate sau nu, incat uneori se creeaza o a doua natura in sufletul nostru. Ne patrund in vene, in artere, in capilare, fiinta si modul de gadire, de  actiune, strigatul, vorba, soapta, privirea si dragostea lor, ura, dispretul, dezolarea...

  Obisnuinta este a doua natura.

   Umana. Daca o buna bucata de vreme suntem tinuti in intuneric, imprejurarile diurne pot sa ne rapeasca darul vederii. Daca din plina zi cu soare stralucitor pasim pe treptele unei pivnite necunoscute vom pipai doar  marginile lucrurilor si vom putea doar sa ne inchipuim unde si intre ce ne aflam.

   Povestea Romaniei dupa mai bine de patru decenii de comunism. A se vedea ca nici acum nu facem altceva decat sa orbecaim prin saloanele moderne de la Bruxelles.

   Uneori (dez)obisnuinta trebuie tratata cu timp. Pentru Romania Brucan a prezis 20 de ani si se pare ca ne-a spus doar pe jumatate adevarul.
  Tinand cont de regula simetriei, pentru adaptarea pupilei este necesar atata timp cat a fost obturata de intuneric.

 

10 comentarii:

  1. Romania va avea alta fata doar cu o schimbare radicala. Pana atunci ne multumim doar cu ...., ma opresc aici nea iancule pentru ca tind sa imi ies din fire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha... Ia iesi-ti din fire, sa condimentam putin situatia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o tara in care se incearca cumpararea perdelelor cu 60.000 de euro (deci bani exista), intr-o tara in care o scena costa 75.000 euro, iar la polul opus se afla
    http://www.youtube.com/watch?v=blETP4iGmt4
    sau
    http://www.antena3.ro/stiri/romania/sportiv-de-romania-este-campion-la-sarituri-in-apa-desi-se-antreneaza-pe-saltele-si-bureti_76591.html

    Presiunea sangelui nu urca?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stii cumva cine este proprietarul terenului de la Snagov, acolo unde vor sa faca un club de golf ? Pe praful asta in imobiliare ma gandesc ca nu-i cade chiar asa de greu sa i-l cumpere statul la un pret astronomic. Urca, Molly, urca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu, "este invaluit in mister". Dar voi face o poveste cu 2 proprietari.
    -primul vinde direct catre minister terenul;
    -al doilea va intra in "scena" dupa finalizarea constructiei, demostrand cu acte mostenirea lui de la strabunicul;

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate "se rupe arcul", este prea tensionat...

    RăspundețiȘtergere
  7. S-ar putea ca atunci cand vom iesi din intuneric sa ne trebuiasca ochelari de soare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Deocamdata se pare ca avem ochelari de cal

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate e mai important sa simtim decat sa vedem.

    RăspundețiȘtergere